Contact

De eerste editie van Taal in Beeld / A Picture of Science werd georganiseerd door Jeremy Hammond en Mark Dingemanse.

60_14204Jeremy Hammond is promovendus aan de International Max Planck Research School for Language Sciences (een samenwerking van MPI, Radboud Universiteit, en Donders Instituut). Hij doet veldwerk in Vanuatu en schreef een grammatica van Whitesands, de taal gesproken op het eiland Tanna. Voor zijn proefschrift onderzoekt hij informatiestructuur: hoe informatie in de zin gemarkeerd wordt als ‘nieuw’ versus ‘oud’.

60_12507Mark Dingemanse is als onderzoeker verbonden aan het Language & Cognition Department van het Max Planck Instituut. Hij is regelmatig voor veldonderzoek in Ghana te vinden en is geïnteresseerd in de wisselwerking tussen taal, cultuur, en het menselijk denken. Hij werkt ook samen met psychologen en neurowetenschappers in fundamenteel onderzoek naar klanksymboliek, taalevolutie en synesthesie.

De fotocompetitie werd gejureerd door een onafhankelijke jury bestaande uit Anneke Smelik, Eric Kellerman, en Wolfgang Klein. De organisatoren zijn samen met de jury verantwoordelijk voor de samenstelling van de tentoonstelling.

De tentoonstelling in bibliotheek Mariënburg is mede mogelijk gemaakt door het Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek, de Radboud Universiteit Nijmegen, en de Centrale Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

Vragen en persmaterialen

Heeft u vragen of wilt u persmaterialen ontvangen? Neem dan contact op met Mark Dingemanse.

Telefoon: 024 – 3521 593 (kantoor) of 06 – 26 971 983

Email: mark.dingemanse@mpi.nl.